Снимка: БГНЕС

Неизвестни, с маски на главите, нахлули в заведение в центъра на Шумен. Насочили оръжие към служител, взели оборота и се отправили в неизвестна посока.

Екшънът е станал около 3.00 часа на 13 септември

Полицейски екипи и криминалисти пристигнали на място и започнали незабавни действия за установяване на извършителите. Извършен бил  обход в района, но евентуалните извършители не били установени, предава БТА.

Изяснено било, че те били двама, носили маски и ръкавици. Единият насочил пистолет към служител в заведението, казал му да не мърда и да предаде наличния оборот. Другият се насочил зад бар плота, взел парична сума – малко над 1000 лева, след което двамата напуснали заведението. От полицията отказаха да уточнят кое е заведението, в което е извършен грабежът, съобщават от полицията в града.

Извършените  множество оперативни действия дали резултат. Малко след 10.30 часа вчера като евентуален извършител е задържан 17-годишен местен жител, а часове по-късно – 20-годишен шуменец, за когото се предполагало, че му е съучастник. Намерени и иззети са множество следи и веществени доказателства.

Двамата са разпитани и задържани за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. 20-годишният шуменец не е криминално проявен, а 17-годишният е установяван да държи през 2021 г. високорискови наркотични вещества- кокаин. Работата по документиране на престъплението продължава под ръководството на Районната прокуратура в Шумен.

Миналата година през август служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" при ОД на МВР и РУ-Шумен установиха извършител на въоръжен грабеж в игрална зала в града - 27-годишен мъж от Търговище. Тогава в игрална зала на бул. "Симеон Велики" в Шумен влязъл мъж, който заплашил с пистолет работещия в обекта и отнел 350 лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase