Снимка: БГНЕС

Окръжният съд в Кюстендил наложи наказания на четирима души – трима мъже и една жена, привлечени като обвиняеми за изнудване, съобщиха от съда.

Потърпевшите, жители на общините Дупница и Бобов дол, са били заплашвани с насилие или убийство. Престъпленията са извършени за времето от месец юни 2021 г. до февруари тази година.

Делото беше внесено със споразумение, постигнато между прокуратурата и защитата на обвиняемите, преразпределено от Специализирания наказателен съд, предава БТА.

Съдът предложи на страните увеличаване размера на предложените наказания на двама от подсъдимите. Единият от тях, който е обвиняем за десет престъпления, получи ефективна присъда "лишаване от свобода" за девет месеца, а вторият получи условна присъда "лишаване от свобода" за срок от 2 години, с 4–годишен изпитателен срок и "глоба" в размер на 3 000 лв.

За останалите двама обвиняеми, съдът е постановил наказания от по 1 година и 6 месеца "лишаване от свобода", изпълнението на които се отлага за изпитателен срок от по 3 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase