Снимка: БГНЕС

„Канавките на пътя са почистени от АПИ, а пътят е в ремонт. Това е причината да няма маркировка на пътя между Велико Търново и Русе“.Това заяви пред bTV Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики в България.

„Автобусите, влизащи от Турция, не подлежат на контрол. Минават митническа проверка, но се ползват за карго превози. Имат изменение на конструкцията. 50-местен автобус може да вози до 17 тона, а те возят над 20 тона. Когато теглото на автобуса е над 20 тона, то не се разпределя правилно“, посочи тя.

„Подобни тежки пътни инциденти с претоварени автобуси стават през нощта, защото контролният орган ДАИ има работно време, а през нощта няма контрол. Нормално ли е контролиращият орган в България да има контролно време?“, добави Русинова.

Според нея автомобилът, който е спрял край пътя и в който автобусът се удря, е бил спрял неправилно.
 

Коментари Напиши коментар

15

House M.D.

преди 3 месеца

Защо заглавието е написано неграмотно и зако е поставен въпросителен знак след твърдение?

14

Ти да видиш..

преди 3 месеца

До Анонимен 21 Колата не е спряла на пътя , а на отбивка. Отбивките се правят само на прав път. Шофьора е заспал. Загиват 4 човека и са разбиват две семейства на прелюбодейците, мърсували в гората.Пътя не е виновен. Не бива да хвърляме вината на пътя и да плащаме кръвнина на чужденци.

13

Анонимен

преди 3 месеца

Русинова до 30 тона на око ги тегли. После на ръка