Снимка: Агенция "Митници"

Над 11 килограма марихуана откриха митническите служители на „Капитан Андреево“ при проверка на лек автомобил, излизащ от страната, съобщиха от Агенцията "Митници".

На пункта в посока към Турция е проверен лек автомобил, управляван от български гражданин. В зоната за митнически контрол той обявил, че няма нищо за деклариране. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която в тайник зад задната седалка в багажното отделение са открити 20 полиетиленови вакумирани плика със суха зелена листна маса.

Направен е полеви наркотест, който показал реакция за марихуана. Наркотичното вещество с общо тегло 11.100 кг е на стойност 44 400 лева.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор, което се провежда под надзора на Окръжната прокуратура в Хасково. С постановление на наблюдаващия прокурор водачът на автомобила е задържан за срок до 72 часа.

От началото на годината митническите служители на "Капитан Андреево" са предотвратили 13 опита за пренасяне на близо 70 кг марихуана.

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 1 месец

Таки пуска само твърдата дрога и не да излиза, а да влиза тука.

8

Анонимен

преди 1 месец

Слафчо ще протестира срещу проверките, които пречат на хората свободно да пътуват. ГЕРБ протестира.

7

Анонимен

преди 1 месец

Браво:).Дано хванат и други:).