Снимка: БГНЕС, архив

Скандал между две групи завърши с тежък пътен инцидент, при който загина жена. Произшествието е станало в хасковското село Жълти бряг, съобщават от Областната дирекция на МВР.

В сряда вечер, в 23:15 часа, на спешния телефон са подадени два последователни сигнала. Първият е за сбиване до църквата в селото между група мъже, а вторият за починала жена.

На място незабавно са изпратени униформени служители, които установили, че е възникнал скандал между две групи мъже от два рода, събрали се да празнуват.

В хода на тържеството, на което е бил сервиран алкохол, те си припомнили стари обиди и се разразил скандал. Един от тях - на 25 г. от село Книжовник, се прибрал в родното си село, събрал свои приятели и отново се върнал в Жълти бряг с подкреплението си, използвайки лекия автомобил на баща си.

По време на разпрата се качил в колата, за да разгони опонентите си, но се ударил в стълб. След това потеглил отново и блъснал намиращата се на улицата жена от село Долни Главанак. След инцидента избягал с колата в село Конуш, където е задържан от полицаите.

В хода на работата станало известно, че е неправоспособен водач без свидетелство за правоуправление. Изпробван е с техническо средство, което отчело 1,04 промила алкохол в кръвта.

Тялото на блъснатата и починала 65-годишна жена е транспортиран за аутопсия. Работата по установяване мотивите за скандала са в процес на изясняване, разпитват се множество хора, станали свидетели на инцидента.

Образувано е досъдебно производство, допълват от полицията.

Коментари Напиши коментар

Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.