Снимка: БГНЕС
fallback

Фалшиви стоки, обозначени с лога и надписи на известни търговски марки, бяха установени в Червен  бряг при специализирана полицейска операция, съобщават от ОДМВР-Плевен.

Проверени са три търговски обекти, от които са иззети общо 170 спортни артикула и 13 чифта маратонки, обозначени с логото на защитени търговски марки. Установено е, че предлагането им за продажба е осъществявано от търговско дружество, управлявано от 45-годишна местна жителка. Сред откритите фалшиви стоки са тениски, къси шорти, спортни екипи и др.

Работата по изясняване на незаконната дейност продължава. За случая е уведомена районната прокуратура в Плевен и е образувано досъдебно производство, добавят от полицията.

От ОДМВР - Плевен напомнят, че противодействието на престъпления против интелектуалната собственост, фалшиви стоки и пари е сред приоритетите на Европейския съюз (ЕС) в областта на правоприлагането и вътрешната сигурност. В тази връзка на европейско ниво е разработен план за противодействие на този вид престъпления, който се осъществява в рамките на европейската мултидисциплинарна платформа за справяне с престъпни заплахи

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Лало Саламанка

преди 1 година

До Рекетьори...Има си правила и закони в тази държава. Като не ти изнася и искаш да продаваш ментета, да лъжеш и да манипулираш хората - няма да стане на твоята. Законите са затова, за да се спазват. Редът и законността са това, което ни различава от животинския свят. Червенобрежданин нагъл.

10

Анонимрадиен

преди 1 година

ТЪРГОВИЩЕ на ЦЕНТРАЛНАТА УЛИЦА всеки магазин продава МЕНТЕТА защита на потребителите е техен ортак обича даго черпят

9

Анонимен

преди 1 година

До 3 - Продавай си, бе. Ама не продавай нентета!! И не подбивай бизнеса на другите!

fallback