Снимка: БГНЕС
fallback

Възрастна семейна двойка от силистренско село е била измамена с 4600 лева за извършване на ремонтни дейности, съобщават от Областната дирекция на МВР в Силистра.

Хората са от село Стефан Караджа и са заплатили за ремонт в дома им.

В понеделник около 10:30 часа двама непознати мъже, придвижващи се с лек автомобил, посетили хората и предложили да извършат ремонт на козирката над входната врата на къщата им срещу приемливо заплащане.

След като получили съгласие, към двамата се присъединили други четирима мъже и започнали работа, като на всеки етап от нея искали от собствениците различни суми.

В процеса на ремонта бригадата премахнала част от керемидите на покрива на къщата с мотива, че са амортизирани. Оказвайки се принудени да приемат новата оферта за ремонт на целия покрив, собствениците платили поисканата сума, която заедно с предходните плащания възлязла общо на 4600 лева.

Около обяд, щом получили парите, "майсторите" се качили на автомобила си и изчезнали.

Два часа по-късно в Районно управление - Тутракан е получен сигнал за измамата и започнало разследване. Дежурна оперативна група извършила оглед на адреса, а криминалисти предприели оперативно-издирвателни действия.

Към момента са събрани данни, идентифициращи лекия автомобил, а работата по установяване на лицата продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Taню

преди 1 година

Никога пари напред, никога!

19

Анонимен

преди 1 година

90% от фирмите и 99% от рекламите за ремонт на покриви са от такива ромски мошеници. Затова се лъжат хората, защото не могат да си намерят българи-майстори.

18

Анонимен

преди 1 година

Това трябва да е регламентирано в закона за МВР. Не може да се хабят ресурси от бюджета за търсене на някакви ц...ни и то защото някой с 2грама мозък се е подлъгал от лъжите им. Това е все едно да купиш развалена риба от улицата, да я платиш и после някой друг на държавна заплата да търси от къде и как са я взели и накрая да ти върне парите и да накаже продавача. Всички знаят, че този етнос не става за работа, ами имат кмет, да ги събере да им каже.

fallback