Снимка: архив, БГНЕС

Със заповед на ректора са отстранени двамата курсанти от Академията на МВР, които са с повдигнати обвинения за извършвано престъпление в София през октомври 2021 г., съобщиха от вътрешното ведомство.

Ръководството на Академията оказва пълно съдействие на разследващите органи, се казва в разпространена позиция на висшето учебно заведение по случая.

На 5 май от Софийската районна прокуратура съобщиха, че са повдигнали обвинения на двама 23-годишни мъже за грабеж.

Случаят е от 9 октомври 2021 г., когато около 22:40 часа в апартамент в кв. "Кръстова вада“, София, обвиняемите и двама други, неустановени до момента, се представили на Ф.М. за служители на ГДБОП и отнели от него парична сума в размер на 9700 лева, лаптоп, настолен компютър с поставена допълнително видео карта, два външни харддиска, два мобилни телефона и 27-инчов монитор.

За да извършат тези действия обвиняемите избутали пострадалия, повалили го на земята, сложили му белезници и го заплашили, като насочили пистолет срещу него, предаде БТА.

Двамата млади мъже са задържани от съда за постоянно в ареста.

 

Коментари Напиши коментар

31

я пак

преди 2 седмици

това като онези дето разпространяваха дрога или пък онези, дето ги хванаха за трафик на хора... абе все слънчеви кандидати за родната милиция

30

Да допълня...

преди 1 месец

Това са курсанти отличници с голяма бъдеще в МВР. Как можахте да ги махнете ?

29

4epa

преди 1 месец

ТРЕНИРАТ ЗА ИСТИНСКАТА РАБОТА В МВР- ЗА ДА МОГАТ ДА СИ КУПЯТ ПО 19 ИМОТА !!!