Снимка: Агенция "Митници"
fallback

Митничари задържаха 86 190 евро в банкноти от различен номинал на МП Капитан Андреево, съобщиха от Агенция "Митници".

Последният случай е от 5 май, когато на пункта пристига влекач с прикачено полуремарке с чужда регистрация, пътуващ без товар от Полша за Турция през България. По метода „анализ на риска“ камионът е селектиран за щателна митническа проверка, при която в арматурното табло под предния прозорец на влекача са открити 3 полиетиленови плика с банкноти от различен номинал. Общата сума на недекларираните пари е 86 190 евро с левова равностойност 168 572 лева.

По случая е образувано бързо производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Районна прокуратура, Хасково, Териториално отделение -Свиленград. Водачът - 30-годишен турски гражданин, е привлечен като обвиняем за това, че на 05.05.2022 г., на МП Капитан Андреево, при излизане от България за Турция, не изпълнил задължението си да декларира писмено пред митническите органи пренасяната валута през границата, която е външна граница за Европейския съюз, и стойността е в особено големи размери. Престъплението е квалифицирано по чл.251 ал.1 от Наказателния кодекс.

Общо недекларирани 701 920 евро, 253 490 английски паунда и 5990 ирландски паунда с обща левова равностойност 1 880 332 лева откриха за периода 24 април до 5 май митническите служители при проверки на товарни автомобили, пътуващи от страни от Западна Европа за Турция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

А ми...

преди 1 година

То не е за вярване сигурно е станала грешка

6

Анонимен

преди 1 година

Абе да ви питам ония Укри които вкараха недекларирани над 100 хиляди Евро във България задържани ли са,валутата конфискувана ли е?Става на въпрос за Укрите които бяха обрани от молдовците в Свети Влас!

5

4ера

преди 1 година

КОѝ СМЕЕ ДА ДЕКЛАРИРА ТАКИВА СУМИ ПРЕЗ БГ- АКО ГИ ДЕКЛАРИРА НА ВЛИЗАНЕ НЯМА ШАНС ДА ОСТАНЕ ЖИВ- МАФИЯТА ЩЕ ГО ОБЕРЕ НА100% !!!!!!!!!

fallback