Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Бежанци от Украйна са били обрани от двама молдовци. Престъплението е извършено на 27 април по обяд. Семейството бежанци са мъж, жена, бебе на 8 месеца и възрастна жена. Те живеели на свободен наем в "Свети Влас". Не са подавали заявление за статут за временна закрила.

Молдовците почукали на вратата и казали, че са от поддръжката на хотела. Едно лице с медицинска маска на лицето вързало мъжа и поискали парите и ценностите. Общата стойността на задигнатите пари и ценности е около 197 000 лв.

След подадения сигнал в полицията в Несебър, извършителите са установени и задържани.

Единият - в автомобил под наем на територията на Велико Търново, а другият - в хотелската стая в КК "Св. Константин и Елена".

Законът предвижда за извършеното престъпление "затвор" от 15 до 20 г., "доживотен затвор" или "доживотен затвор без право на замяна", уточниха от прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

82

Анонимен

преди 1 година

Ъмм, бежанци от война с хиляди левове...Какви са тези богаташи бе,а иначе си чакат всичко от държавата безплатно.Че то това са си живи емигранти,и този мъж защо е тук,нали за мобилизирани да защитават Украйна? Опорките нещо почват да куцат и в крайна сметка ще излезе истината за тази война и кой в каква степен е виновен.

81

Български бежанец

преди 1 година

Като ви гледам *** и завистливи коментари започвам да разбирам защо ние българите сме на този хал. Интересно ми е какво ревете от украинците , по-добре те отколкото афганистанските мигранти , които си идваха само млади мъже , значително по-опасни от колкото тези семейства идващи от Украйна.Дори не разбирам какво мрънкате , че хората имали пари , ми там не са като нас тука да търпят да ги тъпчат и вечно да живеят в мизерия.

80

Анонимен

преди 1 година

За убийство 5 години, за кражба 15-20 интересно. Пък и тия с 200 хиляди спестявания не мязат много на бежанци. Динко като джобеше истинските бежанци на границата наградата му беше, че го поканиха във Вип Брадър.

fallback