Снимка: Pixabay
fallback

Телефонни измамници са получили пари и злато от възрастна жена в Търговище. За въвеждането в заблуждение е използвана схемата "оказване на съдействие на полицията за задържане на извършители на телефонни измами", информират от Областната дирекция на МВР.

Измамата е станала вчера около 14,50 часа посредством обаждане на стационарен, а впоследствие и на мобилен телефон.

71-годишната самотноживееща жена от града е била въведена в заблуждение. Мъж, представил се за полицейски служител, поискал от нея да помогне негови колеги и да следва инструкция, осъществяващи акция за задържане на група извършители на телефонни измами.

От владението на жената са отнети около 4000 лева и около 20 броя различни златни накити. Тя пуснала на два пъти сумата и златата – пръстени, кулиета, синджири и няколко монети от балкона на жилището си, допълниха за БТА от Дирекцията.

По случая е започнато досъдебно производство.

От полицията в Търговище отново напомнят на гражданите да не се доверяват на  хора, осъществили контакт с тях по телефона, и под никакъв предлог да не предоставят парични суми или ценности на непознати, представили се за длъжностни лица.

Нито полицейските служители, нито служители на която и да е друга институция у нас не искат съдействие от гражданите по този начин и не предявяват подобни искания по телефона, припомнят от полицията.

От там апелират при получаването на  подобно обаждане хората незабавно да потърсят  контакт със своите близки и да сигнализират на тел. 112 или в най-близкото управление на МВР, на кмета на населеното място или на полицейския инспектор, отговарящ за района им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Теди

преди 2 години

Мошениците са така -следят жертвите си как им минава деня,кога свети у тях - разузнават всичко

20

54

преди 2 години

Докато има ***, ще има и касапи.

19

До 21

преди 2 години

Да ти обясня защо с 370 лв. пенсия имат 4000.Моите свекър и свекърва всеки месец отделяха по 20лв.Живееха в мизерия,но не искаха да натоварват децата си като му дойде времето.За теб 20 лв.са едно излизане до кварталния магазин или4 кутии цигари, демек нищо.Като отидехме при тях ние купувахме, уж заради нас,ама най-вече и те да хапнат нещо различно.На теб ако ти дадат тия 4 хилядарки ще ги изгърмиш за отрицателно време,за тях бяха някаква сигурност.После се оказа,че не са достатъчни,но поне все п

fallback