Снимка: БГНЕС
fallback

Полицията в Омуртаг задържа нелегални мигранти. Едната група е установена в града, а другата - на разклона за село Станец, съобщават от Областната дирекция на МВР в Търговище.

На 7 ноември полицаи са се отзовали на сигнал, постъпил на тел. 112, за група млади мъже на улица в града. На място униформените установили 11 души, без документи за самоличност.

Други деветима без документи, сред които и непълнолетни и малолетни, са засечени преди разклона за Станец, след като в районното управление постъпил сигнал за група, придвижваща се в посока към Омуртаг.

По данни на чужденците, те са от Афганистан.

Пълнолетните са задържани, а на непълнолетните и на двамата малолетни е предоставена полицейска закрила.

Случаите са докладвани в Районната прокуратура в Търговище. Образувани са досъдебни производства, работата по които продължава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 2 години

всеки ден, всеки ден .. добре че няма общи данни че ще се стреснете като разберете че месечно влизат хиляди нелегални. Повечето минават необезпокоявани, тук там хващат 20-30 дневно. Как е оградата на граниицата, седи ли още или е пълна с дупки и липсващи панели. Полша и Литва вдигат нови огради, а при нас спокойствие. Никой не го интересува.

5

До Аспарух

преди 2 години

Кой се именува с име, а не знае нито произхода му и още по-малко историята на рода си? Както и да го въртиш и сучеш, едиственото вярно е, че сме били мигрантски народ. И колкото и да се е умешала по-късната ни сарматска жилка с тюркската, това го умуват прабългаристите от години, все идем от територии с по няколко планини и морета разстояние от днешен Афганистан... И бай дъ уей, според лингвистите имена като Аспарух, Кубрат, Кардам, Омуртаг, и т.н. са от ирански произход...

4

Анонимен

преди 2 години

Ние трябва да покажем на европейците, че сме ултралиберално общество и зачитаме правата на всеки стъпил на наша територия.Затова трябва да оставим и да не препятстваме горките хорица да продължат пътя си на където са тръгнали

fallback