Снимка: Pixabay

Нападение с нож във високоростен влак в германската провинция Бавария. Няколко души са пострадали, информираха от местната полиция.

От там допълниха, че са арестували предполагамия нападател.

По информация на вестник „Билд“ ранените са най-малко трима. Няма опасност за живота им.
Няма и информация за задържания.


Влакът е пътувал между германските градове Регенсбург и Нюрнберг рано сутринта. Движението на влаковете между Регенсбург и Нюрнберг е преустановено. На място е разгърната мащабна полицейска операция.
През последните години Германия е изправена пред двойна терористична заплаха от страна на джихадистки и дясноекстремистки групи. От 2015 г. насам бяха извършени няколко нападения.

На 25 юни трима души бяха убити, а други петима бяха ранени при нападение с нож, извършено от сомалиец във Вюрцбург, в Южна Германия, припомня БГНЕС.

 

Коментари Напиши коментар

42

германеца Гюнай

преди 6 месеца

Ома Мершел ни покани, ша ги колим. Колегата обаче е бил доста лабав, трябвало е поне десетина да прати в отвъдното , тоест в юбер алеса.

41

Фрау Меркелица

преди 6 месеца

Белите германци- християни ДА СИ СТОЯТ ПО ДОМОВЕТЕ.Нямат работа навън... Освен ако не отиват на работа или се връщат от работа.Нека всяка жжаба да си знае гьола. Политиците в добре охраняваните офиси и домове... германците в къщи или на работа а мигрантите Рефюджис велком/ могат да си ходят навсякъде където поискат.Те така ОСЕМ ГРАНИЦИ са преминали, та сега ли да ги ограничаваме. Да сте чували мигрант за напада мигрант? Е, само кагато се напият или делят някоя бяла германка... иначе са кротки .

40

Анонимен

преди 6 месеца

А е толкова лесно да се реши проблема и защо не искат да го решат, нелегално влязъл се депортира и забрана да влиза в станата?