Снимка: БГНЕС
fallback

Над 1,5 т канабис са изкоренени и унищожени в неделя в землището на с. Ново село, община Кюстендил, съобщиха от полицията.

Криминалисти от ОДМВР - Кюстендил и РУ Кюстендил са задържали в събота 33-годишен мъж с почти 2 кг канабис. Той е задържан в района на с. Ново село.

При последвалите процесуално-следствени действия в жилището на мъжа е открит и иззет пакет със зелена листна маса, реагирала на канабис. Общо иззетото количество е 2,200 кг. Задържаният е известен на полицията с множество противозаконни деяния, уточниха от полицията.

При продължилите специализирани действия служителите са открили и нива от 2 230 кв.м в горски участък в землището на с. Ново село, засадена с канабис. Добре обгрижваните растения са надхвърляли височина от 2,5 м.

На място е установено, че е изградена поливна и капкова система, осигурени са контейнери за вода и съоръжения, благоприятстващи отглеждането на канабиса.

След изкореняване и документиране на установеното в нивата и в присъствието на комисия по унищожаването и екип на РСПБЗН, реколтата от канабис е изгорена на място.

Работи се по изясняване на връзка между задържания мъж и откритите насаждения, казаха от полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 2 години

Луди хора. Кога най-после тази билка ще се вземе от мафията и ще се даде на народа?

13

Анонимен

преди 2 години

На бас че кмета не знае, най кой е замята )

12

Анонимен

преди 2 години

Тц тц.. . Това е билка, дадена ни от природата!

fallback