Снимка: БГНЕС

28-годишен мъж от София е задържан за превоз на нелегални мигранти по АМ „Тракия“. Арестът е извършен вчера около 11 часа.

Автопатрул на жандармерията и пътни полицаи спрели за проверка автомобила му „Фолксваген“, където установили четирима чужденци. След обстойна проверка е установено, че мъжът е превозвал сирийски граждани без документи, пребиваващи незаконно в България.

С тях са работили служители на група „Миграция” при ОДМВР-Пазарджик и по-късно са транспортирани в дом за временно настаняване на чужденци.

Още по темата
Водачът на автомобила е задържан за срок от 24 часа в ареста на РУ-Пазарджик, а колата е иззета. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик.

В рамките на тази седмица това е вторият случай на установен български гражданин, извършващ нелегален превоз на мигранти към вътрешността на страната.

Проверките продължават, а в тях са включени екипи на криминална, пътна и охранителна полиция, подпомагани от служители на жандармерията в Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase