Снимка: БГНЕС
fallback

Полицията задържа след кратка гонка каналджия и 9 мигранти.

Около 4 часа, в с. Сладун, община Свиленград, в рамките на специализираната полицейска операция за противодействие на незаконната миграция, сигнализирали за проверка на лек автомобил „Ауди“, управляван от 38-годишен български гражданин.

Първоначално водачът, забелязвайки патрулния автомобил, увеличил скоростта и опитал да избяга, но след кратко преследване е бил спрян от граничните наряди.

В колата били открити 9 граждани на Сирия - 7 мъже, една жена и 11-годишно дете – момиче. Установено било, че чужденците влезли в България от Турция в землището но село Сладун. Водачът е трябвало да ги закара във вътрешността на страната, като за това щял да получи възнаграждение.

Той е задържан за срок от 24 часа по ЗМВР, като спрямо него предстои да бъде повдигнато обвинение. Чужденците ще бъдат настанен в миграционен център.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Хюго Бос

преди 2 години

Докато не почне отстрел на башибозука, добро не ни чака. Преди 140г изпъдихме тези грозни *** оттук и сега отново искат да ни се натрапят. Тук е за хора, не за балибозук с плоски глави.

9

за6тото

преди 2 години

мен ме страх от негобе6е ме страх де

8

питона

преди 2 години

американския са такситата

fallback