Снимка: МВР

Общ преглед
Модерна нарккоранжерия е разбита по време на специализирана операция на полицаите от Брацигово и Пещера.

По време на претърсване на имот в  брациговското село Козарско с масивна двуетажна промишлена сграда, те открили високотехнологична автономна оранжерия за отглеждане на марихуана, в която са се полагали грижи за общо 2324 растения от рода на конопа в различен стадий на развитие - част от тях под формата на разсад, а други - на зрели растения.

Още по темата
Иззети са близо 9 килограма зелена листна маса. Наркооранжерията била от закрит тип, оборудвана по всички изисквания за отглеждане на марихуана. Обособени били системи за контрол на температурата и влажността на въздуха, за вентилация на помещенията, използвани са препарати за стимулиране на растежа и обогатена почва. В сградата били обособени и помещения, оборудвани за последващата обработка на конопените растения - обособени места за дробене и сушене на зелената листна маса и подготвянето й за дистрибуция.

За максимална автономност на нелегалното предприятие в приземен етаж била обособена и мини електроцентрала, състояща се от три мощни дизелови електрогенератора за производство на електричество. Открити са 20 пластмасови съда с вместимост от по 1000 литра, повечето от които пълни – в тях се съхранявало дизеловото гориво, използвано при работата на генераторите.

При акцията са арестувани ползвателите на имота – 24-годишен бургазлия и 58-годишен мъж от Хаджидимово. Те са задържани за 72 часа. По искане на Окръжната прокуратура в Пазарджик те са с мярка „задържане под стража“. По случая е образувано досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар