Снимка: МВР
fallback

Досъдебно производство за незаконна лихварска дейност в гр. Пещера е образувано под надзора на Окръжната прокуратура в Пазарджик, съобщават от Областната дирекция на МВР.

При проведената на 15 юли специализирана полицейска операция в родопския град е било извършено претърсване и изземване в къща в кв. "Пирин", собственост на 64-годишна жена.

Oще по темата
В жилището са открити 33 740 лева, 6500 евро, девет дебитни карти, тетрадки и тефтери с имена на хора и дължими от тях суми.

Установено е, че са били предоставяни заеми срещу лихви, като в залог получателите давали банкови карти, където им превеждали социални помощи за отглеждане на деца. До момента са установени трима, които са получили парични заеми по тази схема.

Разследването по случая продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 2 години

В Пирин живеят само....

3

Анонимен

преди 2 години

В България над 80 % от хората се занимават с далавери и кражби на дребно или ако може на едро. Така прокламираната борба с корупцията е кауза пердута. Нищо няма да се случи.

2

Анонимен

преди 2 години

До Shefa Ако до сега не си разбрал, че банкерите, са най-големите обирджии, за какво си живял? Светът де върти около парите, т.е. около банкерите. Така са го измислили юдеите, че само да печелят, без да работят. А ние, бъхтим като луди, и някои пеперудки се радват, ако ги заведат на Малдивите или Занзибар, например.

fallback