Снимка: bTV

Навръх Великден беше извършен побой и грабеж на възрастен мъж в берковското село Замфирово. Извършителят на престъплението е криминално проявен, предаде bTV.

Нападателят поваля с един удар 80-годишния Иван Боянов.

"Завлече ме в стаята и ме би с тръба", разказва пострадалият.

След първите удари следва побой с маша и цепеница. Мъжът е вързан за леглото си и изнудван да разкрие къде са парите му. След пет часа изтезания Иван най-накрая признава къде са спестяванията му – общо 1000 лв.

„Рекох му - дай ми поне 50 лв. да мога да си купя до другата пенсия хляб, че няма какво да ям и той хвърли 50 лв.", добавя възрастният мъж.

Извършителят на престъплението е на 31 г. от същото село и е задържан.

Според кмета на селото Рангел Ангелов тежки престъпления, като това се случват рядко.

Разследването по случая продължава.
 

Коментари Напиши коментар

61

Бохо

преди 2 години

Ако хвана такъв да обира моите родители няма да го намерят повече...И без това в България няма правосъдие така че .....

60

Мен

преди 2 години

Кога ония мъ*ши от мвр ще започнат да работят не стига че ние им плащаме заплатите, те само спът и реват за заплати а ако това беше ваш роднина, веднага щяхте да се засилите да работите.

59

SS

преди 2 години

Откога казвам ,че трябва да либерализира закона за оръжията ! Според мен трябва да стане като в щата Вермонт USA. Там по закон всеки пълнолетен трябва да притежава оръжие.Иначе плаща данък от 500 $ долара годишен данък.А и всеки българин и сега трябва да е въоръжен.Това е нац.традиция.Как можеш да се наречеш българин ,ако не можеш да се защитиш?