Снимка: БГНЕС

Кражба на голямо количество цигари от микробус, паркиран на бензиностанция на главен път Е-79 край Сандански, е извършена от неизвестен крадец, съобщават от Областната дирекция на МВР в Благоевград.

На 13 април около 07.43 часа в дежурната част на РУ Сандански е постъпил сигнал за извършена кражба на голямо количество цигари от микробус. По данни на заявителя – 28- годишен мъж от град Сандански, предната нощ неизвестен автор е разбил задната врата на товарния бус и е отнел 9 мастербокса различни марки цигари.

Автомобилът е бил паркиран на охраняем паркинг край бензиностанция на главен път Е – 79 край града.

Местопроизшествието е посетено незабавно от дежурна група на РУ Сандански, която е установила и контакт с отговорно лице от фирмата, чиято собственост са били отнетите акцизни стоки. Установено, че откраднатите цигари са на стойност около 2 500 лв.

В хода на разследването полицейските служители са се усъмнили в достоверността на сигнала, установили, че кражбата е инсценирана и продължили работата по издирване на откраднатите цигари.

По-късно през деня около 180 стека цигари от различни марки служителите открили в апартамент в ж. к. "Спарток", където били оставени от лицето, падало сигнала за кражбата. В хода на продължилите активни действия са установени и още две лица, на които 28-годишният мъж е продал съответно 180 и 150 стека от различни марки цигари.

Акцизните стоки са иззети с протоколи за доброволно предаване в РУ Сандански. За случая е уведомен дежурен прокурор при ТО Сандански към РП Благоевград.

Лицето, съпричасто към инсценировката, е задържано със заповед за 24 часа в РУ Сандански, където е заведено досъдебно производство за извършено престъпление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase