Снимка: БГНЕС

Пътна полиция с нова акция - униформените ще следят за превишена скорост, употребата на алкохол и наркотици, предаде БНТ.

Проверките в София започнаха още рано тази сутрин. Освен за скорост, употреба на алкохол и наркотици, от "Пътна полиция" ще следят дали автомобилите са подготвени технически за зимата, тъй като данните показват, че все още има шофьори, които правят компромис със сигурността.

По време на акция "Зима" са били проверени малко над 78 000 превозни средства, което е с 9000 повече спрямо миналата година. Неизправни светлини, износени гуми и неработещи чистачки. Това са само част от установените нарушения, които са над 20 000.

В края на годината от "Пътна полиция" отчитат положителна тенденция. Отчетен е спад при броя на ранените и загиналите. На този фон превишената скорост и отнемането на предимство продължават да са убиец номер на пътя.

От "Пътна полиция" напомнят, че през зимните месеци шофьорите трябва да се движат с повишено внимание през проходите в страната. Засилени проверки ще има и по време на предстоящите празници.

Коментари Напиши коментар

4

Аха

преди 2 месеца

С какво ще ги напиват ?

3

Тулупи

преди 2 месеца

Бошлаф работа!Целта е да тормозят народа и ако могат да изкрънкат някоя глоба за бюджета на тиквата!Дреме му на някой за безопасност ,катастрофи и т.н.!Спира те толупа и не те проверява за каквото е пратен а почва да се ***,да те мота и да ти вади нервите!Почва документи,застраховки,да видим в таблета за глоби, багажници,пожарогасотели,триъгълници,жилетки,гуми,фарове,мигачи чистачки,защо ме гледаш накриво,....все едно че си като него айлак цял ден а не си тръгнал да си вършиш работата!

2

Вуте

преди 2 месеца

Аве ко стаа Ве...
От толкоз погълнат алкохол покрай пландемията, кат кихна и дезинфекцирам всичко наред...