Снимка: БГНЕС
fallback

Пращат на съд студентка, в чиято квартира разследващите открили тежки наркотици на обща стойност над 1600 лв.

Разследването срещу 25-годишната започнало на 22 февруари миналата година след постъпил сигнал в сектор "Криминална полиция" в Перник. Униформените проверили адреса на жената – жилище в кв. "Твърди ливади", където тя живеела под наем, пише вестник "Монитор".

Във всекидневната стая на обитавания от нея апартамент полицейските служители открили кафяво смолисто вещество, наподобяващо хашиш. За него наемателката потвърдила, че е наркотично вещество, което тя държи за лична употреба.

Освен това, в хода на претърсването на имота, в куфар била открита кутийка с няколко пликчета. В тях било разпределено голямо количество различни на цвят таблетки – бели, розови, оранжеви, зелени, както и кафеникава бучка.

Върху мивката в кухненския кът било намерено пликче с бяло кристалообразно вещество. На печката полицейските органи установили стъклена колба с термометър, покрита с текстилно парче, в която имало гъста виолетова течност.

За нея жената обяснила, че е студент по химия и във връзка с обучението си извършвала опити в домашни условия. В кухненския шкаф над мивката било намерено пликче с червеникаво прахообразно вещество и друго със свито топче.

Младата жена била задържана и отведена в сградата на Районното управление. Въпреки че първоначално отричала относно намерената в апартамента й дървена кутийка, впоследствие студентката признала на полицейските служители, че е нейна и вътре имало хероин, екстази и ривотрил.

От назначените и изготвените физикохимични експертизи е видно, че откритите в обитавания от А.Ч. апартамент вещества са наркотични – хашиш, хероин, метамфетамин, метилендиоксиметамфетамин /MDMA/. Общата им стойност възлиза на 1672,76 лева.

Предстои наказателното производство срещу обвиняемата да продължи в съда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

така е в България...

преди 3 години

До Хахахахахахахахахаако и е първо провинение...ще е условна !

13

Значи

преди 3 години

"Изучила" се момата !

12

8

преди 3 години

(8) +1234/dir45

fallback