Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Един тон тютюн, близо тон и половина алкохол и 18 800 къса цигари бяха иззети при акция за противодействие на незаконно производство и разпространение на акцизни стоки без бандерол в Пловдивско, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР Пловдив.

В хода на полицейските действия са проверени жилища, гаражи, търговски обекти и превозни средства.

Иззети са 18 800 къса безакцизни цигари, един тон тютюн и машина за рязането му и близо тон и половина безакцизен алкохол.

При извършено претърсване и изземване в жилището на 55- годишен пловдивчанин в ЖК "Тракия" служители на Пето РУ открили 94 стека цигари без акцизен бандерол. В избено помещение на същия адрес били открити пластмасови туби с различна вместимост - от по 5 и 10 литра, пълни с алкохол.

При проверка в дома на криминално проявен мъж от Брезово служители на РУ Раковски се натъкнали на четири пластмасови бидона и около стотина стъклени бутилки с различна вместимост, пълни с домашна ракия. Иззетото количество е малко под един тон.

Вчера служители на Трето РУ спрели за проверка на пловдивски булевард товарен автомобил. Купето и багажното отделение на превозното средство били натъпкани с чували тютюневи листа и нарязана листна маса. В условията на неотложност е проверен и адрес, на който е открито обособено като цех производствено помещение, в което се намирала и машина за последваща обработка на тютюна. Задържани са четирима мъже на възраст между 40 и 56 години.

По случаите са започнати досъдебни и едно бързо производство, а задържаните лица са общо седем. Работата на разследващите продължава под наблюдение на компетентната прокуратура.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Ямболски цървул

преди 3 години

Кокошката винаги е изядена от лисицата.А лисицата е винаги невинна.....А над лисицата може да има вълци!

1

иво

преди 3 години

А чекмеджетата на Боко Тиквата КОГА????????

fallback