Снимка: Агенция "Митница"
fallback

Митнически служители задържаха 2100 кг хартия за цигари в района на ГКПП Дунав мост II Видин-Калафат, съобщеха от Агенция "Митници".

На 11 ноември рано сутринта инспекторите спират за проверка товарен автомобил, напускащ страната. Шофьорът, гражданин на Беларус, обяснил, че пътува за Естония и превозва три палета хартия на рула за получател в град Талин.

Митническите служители установяват, че транспортираната стока е хартия за английска марка цигари, която е опакована в три палета на рула. Заради възникнали съмнения, че се превозва в нарушение на Регламент (ЕС) № 608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост стоката е задържана, като е уведомен маркопритежателят.

Транспортираната хартия би могла да се използва за нелегално производство на акцизни стоки на територията на ЕС, поради което задържането на подобни пратки предотвратява щети върху европейската икономика.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Активист на БСП

преди 3 години

За фабриката на ОНЯ в Поморие ,нали ???

1

Анонимен

преди 3 години

И маркопритежателя какво е казал? И ако всичко си е ок, кой ще плати щетите за закъснение на товара?Това е половин новина.

fallback