Снимка: БГНЕС

Полицията в Бургас задържа двама мъже за множество взломни кражби на територията на морския град. Арестуваните са на 31 и 55 години от Варна. И двамата са криминално проявени, съобщава БНТ.

До момента са установени пет случая на кражби от апартаменти, разположени в централната градска част и в комплекс "Изгрев".

Мъжете, с богато криминално минало и множество присъди за кражби, пристигали в Бургас през деня, като подбирали на случаен принцип апартаменти, чиито обитатели били навън или по работа.

Прониквали чрез използване на специални инструменти, с които счупвали патрона на ключалките, след което се насочвали към ценни вещи и парични суми, като лаптопи, малки телевизори, мобилни телефони, дигитални фотоапарати, златни накити и други, които извършителите пласирали на различни места, много под официалната им стойност.

Двамата варненци са задържани непосредствено след извършване на поредната кражба. В тях са намерени откраднатите вещи, както и множество инструменти, служещи им за извършване на кражбите.

Двамата са задържани за срок от 24 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase