Снимка: БГНЕС
fallback

Съвременно оборудвана оранжерия за отглеждане на марихуана откриха полицаи в еленското село Зеленик, съобщават от Областната дирекция на МВР във Велико Търново.

Това е станало при специализирана полицейска операция за противодействие отглеждането и разпространението на наркотични вещества. В рамките й, в петък, е извършена проверка в имот в обезлюденото село Зеленик, ползван от 40-годишен мъж от Елена.

След проверка е установено, че в наглед изоставена къща, с обрасъл с трева двор, полицейските служители са се натъкнали на добре оборудвани помещения с модерна инсталация за отглеждане на марихуана, торове, почвена смес и над 600 саксии с растения от рода на конопа, които при полеви наркотест са реагирали на канабис.

Ползвателят е задържан в съседен имот, достъп до който е бил контролиран от него чрез система за видеонаблюдение. Той е известен на полицията и е признал, че до дни е трябвало да събере реколтата.

След доклад на материалите в прокуратурата е привлечен, като обвиняем, задържан е до 72 часа.

Работата по документиране на престъпната му дейност продължава под наблюдението на Районна прокуратура – Велико Търново.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Куки

преди 3 години

Полицията краде дрога и подсигурява трафика на техните подземни съдружници и като цяло защо няма термин эа престъпник в полицейска унифарма случва се в много страни а в нашата по често

9

Вандали

преди 3 години

Тез вандали ли са че са разбили нещо?!? ...На Златни пясъци, Созопол не ги пипате...на Елена скочили. Пуснете двама цивилни нощем ще Ви предложат всичко...ква Елена? Или това около морето понеже е за туристи е разрешено? И никой в София не знае за това, даже не е чувал!- нали ...те тез не се отчитат на Софиянци...забравих....

8

Райграс

преди 3 години

Отново неадекватни мерки срещу дребния селскостопански производител.

fallback