Снимка: БГНЕС

Съвременно оборудвана оранжерия за отглеждане на марихуана откриха полицаи в еленското село Зеленик, съобщават от Областната дирекция на МВР във Велико Търново.

Това е станало при специализирана полицейска операция за противодействие отглеждането и разпространението на наркотични вещества. В рамките й, в петък, е извършена проверка в имот в обезлюденото село Зеленик, ползван от 40-годишен мъж от Елена.

След проверка е установено, че в наглед изоставена къща, с обрасъл с трева двор, полицейските служители са се натъкнали на добре оборудвани помещения с модерна инсталация за отглеждане на марихуана, торове, почвена смес и над 600 саксии с растения от рода на конопа, които при полеви наркотест са реагирали на канабис.

Ползвателят е задържан в съседен имот, достъп до който е бил контролиран от него чрез система за видеонаблюдение. Той е известен на полицията и е признал, че до дни е трябвало да събере реколтата.

След доклад на материалите в прокуратурата е привлечен, като обвиняем, задържан е до 72 часа.

Работата по документиране на престъпната му дейност продължава под наблюдението на Районна прокуратура – Велико Търново.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase