Снимка: БГНЕС

Служители на полицейското управление в Горна Оряховица установиха водач, преминал през КПП, отказвайки да представи декларация с причината за пътуването си, съобщиха от Областната дирекция на МВР – Велико Търново.

В петък – 1 май, в 13.25 часа през КПП – Горна Оряховица е преминал лек автомобил "Мерцедес", чийто водач не представил на проверяващите необходимите документи и отказал да попълни такива.

В крайна сметка той продължил движението си в посока Велико Търново. В последствие е установен – той е 47-годишен, известен на полицията и осъждан. По случая е започнато досъдебно производство.

През уикенда са регистрирани още четири случая на хора, които не са спазили противоепидемичните мерки.

Жена, нарушила заповед на министъра на здравеопазването са установили служители на полицейското управление в Горна Оряховица. В петък сутринта при проверка на адрес в село Първомайци с поставено под карантина лице, същото не е установено на адреса, с което са нарушени предписанията на РЗИ. По случая е започнато досъдебно производство.

Служители на полицейското управление във Велико Търново са установили мъж, който е нарушил противоепидемичните мерки и е подал неверни данни в декларация. В събота на КПП – село Леденик той е декларирал, че отива на работа, като местоработата му се намирала в селото. При последвала проверка на работното му място той не бил установен там. По случая е започнато досъдебно производство.

Две бързи производства за нарушаване на противоепидемичните мерки са започнати в Районно управление - Горна Оряховица. В събота при проверка на два адреса, с поставено под карантина мъж и жена в село Добри дял е установено, че същите не са на адреса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase