Снимка: БГНЕС

19-годишен младеж е задържан след полицейско преследване на територията на няколко села в област Враца. Това съобщиха от ОДМВР – Враца. Около 22.30 часа на 10 март в село Крива бара полицейски патрул подал сигнал за спиране на лек автомобил „Ауди-А4“. Водачът не се подчинил на разпореждането и продължил движението си в посока село Хайредин.

Полицейските служители предприели проследяване през селата Крива бара, Хайредин, Ботево, Бързина и Рогозен. При навлизане в село Хайредин, водачът на автомобила навлязъл в лентата за насрещно движение, принуждавайки насрещно движещите се автомобили да излязат от пътното платно.

Полицейски служител възпроизвел три изстрела със стоп патрони в безопасна посока, с цел респектиране на водача, който направил опит да изблъска служебния автомобил от пътя и продължил движението си към село Рогозен, където е спрян от служители на МВР.

Установено е, че автомобила е управляван от 19-годишен жител на село Рогозен, който е правоспособен водач. При извършената проверка е установено, че автомобилът е спрян от движение. По думите на водача това е причината да не изпълни полицейското разпореждане и да не спре на подадения му сигнал.

Пробата за алкохол на 19-годишния водач е отрицателна. Лицето е задържано в РУ – Козлодуй, като са му съставени 3 акта по ЗДВП и 1 акт по ЗМВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase