Снимка: Булфото, архив

Германски гражданин с мотоциклет е починал в катастрофа на пътя между селата Лозен и Малко градище в община Любимец, съобщиха от КАТ - Хасково.

Инцидентът със 74-годишния моторист е станал в 17,30 часа вчера.

Товарен бус е застигнал по пътя движещия се по посока село Малко градище мотоциклет. Към него е имало прикачено нерегистрирано ремарке. Последвал е удар отзад, при което водачът на мотора е починал на място.

Шофьорът на буса на възраст 56-години е дал отрицателна проба за алкохол. Образувано е досъдебно производство.

Междувременно днес в 4 града в област Хасково имаше по програма служби в памет на загиналите на Световният ден за възпоменание на жертвите при пътнотранспортни произшествия, съобщи БТА.

Панихиди се отслужиха в Хасково, Харманли, Ивайловград и Симеоновград. В Симеоновград отбелязват деня с поднасяне на венци и цветя пред мемориала "Шестте великденски ангела" и награждаване на победителите в конкурса за рисунка "Не на войната по пътищата".

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 3 години

къде е гледал, с каква скорост е летял за да застигне мотора

4

Ша ва пшющя

преди 3 години

Що е то товарен бус? И то с ремарке?

3

Анонимен

преди 3 години

И чих го търси този Немец у Мутроландия. Нямаше ли кой да му каже че там при вас ще го онодват окрадат и утрепат. Що не дойде тук в Австрия да си живее живота. Много немски пенсионери ги гледам как се преселват в селца около Виена и с пенсиите си позволяват охолен живот. След 5 години и аз ще се пенсионирам но с Австрииска пенсия която щее по висока от Немската. Бог да го прости човека в лоша територия сее преселил.