Снимка: Агенция "Митници"
fallback

Митничари откриха близо 330 000 къса нелегални цигари в района на ГКПП Кулата. Тютюневите изделия са открити в специално изграден тайник в пода на товарното помещение на камион, пътуващ от Италия през Гърция и България до Румъния, съобщиха от митниците.

На 21 август при пристигане на българския граничен пункт камионът, управляван италиански гражданин, е отклонен за проверка от митнически служители на база анализ на риска. По документи камионът пътувал празен, без стока и в действителност превозвал само няколко празни товарни палета.

Митническите служители се усъмнили в структурата на товарното помещение и при детайлен оглед открили, че подът е покрит с допълнителни плоскости, които образуват кухини с различна дълбочина. Вътре митническите служители открили стекове с цигари от марката Regina Red Оriginal, без акцизен бандерол. Общото количество на иззетите цигари е 16 440 кутии или общо 328 800 къса цигари.

По случая е било образувано досъдебно производство под надзора на РП Петрич като шофьорът е обвинен за  незаконно държане на акцизни стоки без бандерол. Досъдебното производство приключи със споразумение между страните, което съдът е одобрил, а италианският гражданин е осъдени на три години "лишаване от свобода" с пет години изпитателен срок.

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Анонимен

преди 4 години

Пътуващ от Италия през България за Румъния. М даааа нещо не се вързва тази песен.

fallback