Снимка: Булфото, архив
fallback

Полицията задържа 48-годишна жена за измама.

До ареста й се стигнало, след като в средата на юли близки на 78-годишен жител на Пловдив установили съмнително изтегляне на значителна сума от банковата му сметка в рамките на два последователни дни и веднага потърсили помощ в полицията.

Полицаите разкрили, че парите на възрастния мъж са отнети от 48-годишна жена от село Йоаким Груево.

На 18 юли тя заговорила седналия на пейка трудноподвижен пловдивчанин и му предложила помощ за смяна на тазобедрена става.

Без да се двоуми мъжът се съгласил да даде първоначалната сума за медицинските процедури и двамата отишли заедно до близкия банкомат. Жената изтеглила на два пъти по 400 лева от сметката на жертвата си, а от разписката видяла остатъка.

На следващия ден придружила възрастния човек до банков офис, от където той изтеглил и ѝ предал 3000 лева.

Допълнително го завела и в офис на мобилен оператор и се сдобила с телефонен апарат и СИМ карта, закупени на негово име.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

До Анонимен 7

преди 4 години

Около здравните заведения се въртят такива. Предлагат какво ли не - да ти баят, да развалят магии, да ти продадат чудодеен мехлем.Някои от хората са много разтревожени за близките си и са готови на всичко, само да получат някаква помощ.На мен ми се случи преди няколко години да мина покрай Медицинска академия. Бях с леко навехнат крак. Една ромка реагира светкавично и тръгна след мен: "Тая болест, не е от Господ. Нека да ти казвам кой ти е урочасал крачето." Зор видях, докато я разкарам.

9

Анонимен

преди 4 години

Наивно е да си мисли човек, че седейки си на пейката ще дойде някои да ти реши проблемите!

8

Анонимен

преди 4 години

С непознати на улицата и по телефона не трябва да се говори измамниците обещават всичко само да ти вземат парите ако си наивен и вярваш дори ще ти кажат, че са полицай!

fallback