Снимка: Булфото
fallback

Телефонна измама за близо 30 000 лева разследват полицаи от Севлиево, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Габрово.

На 26 юли 88-годишна жена от Севлиево е подала сигнал, че за времето от 12.00 до 13.00 часа на същата дата е станала жертва на телефонна измама.

Тя била заблудена от неизвестен, представил се за полицейски служител, който я е уведомил, че дъщеря ѝ се намира в болнично заведение след претърпян инцидент и за лечението ѝ са необходими 30 000 лева.

По време на разговора жената е била инструктирана да пусне през терасата на жилището си исканата сума. Възрастната жена изпълнила изискването и хвърлила голяма част от парите.

По случая е образувано досъдебно производство под надзора на прокуратурата. Процесуално-следствените действия продължават.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 4 години

Бабичките и дядовците почват да си измислят случки с бомбастични суми, иначе ще си умрат от скука на близката квартална пенсионерска пейка... .Тази сигурно не е виждала 30 бона на едно място през целия си живот.

20

Митев

преди 4 години

До Анонимен Браво. Умно момче си! Емигрирай я КНДР, я в Русия. Като ти чета писанията за там си. Срещу глупостта и самите богове напразно се борят!!

19

Totenkopf

преди 4 години

Имала пари- дала, къде е драмата? Явно има още, щом с лекота мета 30 бона през балкона. Явно е от червената номенклатура.

fallback