Снимка: Pixabay

Трупът на 39-годишният мъж, който беше разкъсан от пет кучета от породата порода "Кане Корсо" в гориста местност край село Владо Тричков, е бил намерен от минаваща оттам жена.

Още по темата

"Тялото му беше в тревата. Ръката му беше опъната, преброих пет пръста. Мислех, че е сърничка, изядена от кучетата. Главата нямаше скалп. Той беше свален. Лявата ръка беше оглозгана. Само костта стоеше. Левият му крак го нямаше", сподели Веселка Соколова, която е намерила останките от тялото на починалия Димитър пред Нова тв.
Хората от селото поискаха да се въведе разрешителен режим за агресивни породи кучета.

Собственикът на кучетата е задържан за 72 часа, а животните са отведени във ветеринарна клиника, в която предстои да им се вземат отливки на захапките, за да се докаже, че те са разкъсали човека.

Хората в селото са потресени от трагедията и вече не смеят да излязат на разходка в близката гора.

Според тях кучетата са оставени без грижи и са нападнали Димитър от глад.

Преди трагичния инцидент е имало и други – едно разкъсано куче, друго нападнато куче, което успяло да оцелее,  а жертвата – Димитър, е бил нападан от същите кучета и затова е избягвал да минава по пътя край вилата, в която са отглеждани. Минавал е по горска пътека, но те са го пресрещнали вчера и там.

"Стопанинът на кучетата идваше да ги храни през два – три дни, те лаеха денонощно, предполагам, защото са гладни. Вероятно това е и причината да нападнат човек", каза Гинка Петрова, която живее в съседство пред bTV.

Коментари Напиши коментар

73

Анонимен

преди 1 седмица

Само като му видите наглата физиономия на собственика на кучетата ще ви стане всичко ясно !

72

Васил

преди 1 седмица

Не е важна породата всички кучета се раждат добри.Само че когато попадна в ръцете на умствено недоразвит човек,могат да станат свирепи...

71

Д-Р МЕНГЕЛЕ

преди 1 седмица

СОБСТВЕНИКА ДА БЪДЕ ПУСНАТ НА СЪЩИТЕ КУЧЕТА....АГОНИЯТА НА ЧОВЕКА Е БИЛА УЖАСНА...ЯЛИ СА ГО БУКВАЛНО ЖИВ ...ДОКАТО НЕ Е УМРЯЛ ОТ КРЪВОЗАГУБА......