Снимка: МВР
fallback

Оборудвана наркооранжерия е разкрита при претърсване на мотел над язовир "Искър", съобщава Агенция Фокус.

По обяд на 25 април, полицията и служители на агенция "Митници" са извършили претърсване на мотел над язовир "Искър", стопанисван от 62-годишен криминално проявен самоковец. Проверката установила специално обособени помещения за отлеждане на канабис.

В задната част на ресторанта на мотела, са открити 16 саксии, засадени с канабисови растения, които се отглеждали с помощта на вентиалционна, отоплителна и напоителна системи.

Проверката продължила и в две от бунгалата на комплекса са открити още 505 саксии, пълни с перлит. В повечето саксии имало канабисови растения, а в други - прерязани и окастрени корени на аналогични растения.

Намерени и са около 3 килограма суха зелена тревиста маса, реагираща на канабис.
 
Арестуван е е и наемателят на бунгалата - 50-годишен криминално проявен и осъждан столичанин.

Образувано е досъдебно производство. Двамата мъже са задържани за 24 часа, а след доклад в Софийска окръжна прокуратура, наемателят е привлечен в качеството на обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение "домашен арест".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

До 4

преди 5 години

Порест минерал за подобряване на качествата на почвата. Има го в почвените смеси от цветарските магазини, но по принцип е предназначен за строителството.

4

Анонимен

преди 5 години

Ккво е това нещу "перлит"

3

Анонимен

преди 5 години

Ми т'ва са декоративни растения, бе! :) Пуснете човека!Японците отглеждат кромид лук заради цветовете, вие тук за някакъв си коноп.От конопа се прави канап, най-вече! Човекът за тази цел си го гледа. :)

fallback