Снимка: Булфото, архив
fallback

Курсантка от Националния военен университет "Васил Левски" във Велико Търново се е простреляла с автомат Калашников. Инцидентът е станал в четвъртък около 19.36 ч.

При почистване на зачисленото й оръжие курсантката се е простреляла в областта на гърдите, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Пострадалото момиче е транспортирано незабавно с линейка в Спешна помощ в търновската болница.

Тя се обучава във факултет "Общовойскови” на НВУ "Васил Левски” от август 2017 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

65

Скептик

преди 5 години

Дано се оправи момичето ама тая работа не е чиста. Автоматът се разглобява при почистване. Даже си има специални станоци. Правило е да се насочва към земята. Освен това много трудно човек ще се простреля по случайност. Всъщност това е атестат за т.нар. професионална армия.

64

Гошо

преди 5 години

Прикриват някого. Няма как да си чисти оръжието и да се простреля в гърдите. АК се чисти без пълнител и винаги (без компромиси) първо се проверява за патрон в цевта. Особено курсант във Висше Военно Училище няма как да направи подобна грешка. Другият интересен въпрос - защо е емало зареден патрон в затвора на оръжието? АК се чисти с отваряне на капака на цевната кутия. Ако е имало зареден патрон е щяла да го види. Някой я е прострелял. Кой?

63

Аз

преди 5 години

Стига дрънкахте глупости, бе! Дано се оправи момичето, искрено му го пожелавам! Случват се такива неща, не че трябва, не че е не е имало пропуск някъде, ама се случват! Наставлението за гарнизонната и караулната служба е в червен цвят, нали, щото е писано с кръв! Дано се оправи, та тя е дете! Родила се е, когато аз надянах първите си пагони!

fallback