Снимка: БулФото
fallback
След 3 години разследване полицията в Хасково е установила и задържала извършителите на крупен грабеж в Хасково, съобщи пресцентърът на МВР, цитиран от агенция Фокус. Арестуваните са трима.
 
През нощта на 7 срещу 8 юни 2016г. група маскирани мъже нахлуват в пощенската станция  в града и измъкват 1 833 000 лв. Акцията им е професионална и изпипана -  обезвреждат охранителната техника, привеждат в безпомощно състояние охранителя, проникват в трезора и чрез металорежещи машини отварят три метални каси.  След това се изнасят с автомобили по предварително подготвени маршрути.
Oще по темата
 
Окръжната прокуратура на Хасково формира разледващ екип, заедно със служители на ОДМВР и ГДНП, който започва издирвателни действия. 
 
Разпитани са над 100 свидетели, формиран е профил на извършителите. Според него те би трябва да са криминално проявени и с добри технически познания. Извършени са близо 40 експертизи, разпознавания и психологически изследвания. 
 
Тримата задържани са обвинени по текстове от Наказателния кодекс, които предвиждат лишаване от свобода
от пет до петнадесет години. 
 
В края на октомври 2016г. полицията в Хасково задърва други четирима мъже за обира. Няколко месеца по-късно
трима от тях бяха пуснати под гаранция, а четвъртият - шампионът по мотокрос Красен Кънчев, беше освободен,
защото бе изтекло времето, в което обвиняем може да бъде задържан в ареста по време на досъдебно производство - 8 месеца. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 5 години

Ще им дадат по 5,ама ще лежат по 3 и на финала ще си делнат по 600 бона.Това си е бизнес план.Браво!

6

Анонимен

преди 5 години

експресна работа

5

неразбрал

преди 5 години

А за грабежа и измамата с евтините апартаменти защо няма задържани?За укриване на доходи ,за пране на пари, избягване на данъци и за измама в особено големи размери ,НК също предвижда от 5 до 15 г затвор.При Цвъко имаме и рецидив.

fallback