Снимка: Митниците
fallback

Митничари на ГКПП "Лесово" предотвратиха опит за контрабанда на 255 опаковки с хормон на растежа "Humatrope" на стойност повече от 120 000 лева и 130 кутии цигари без акцизен бандерол, съобщиха от Агенция Митници.

На 14 мартг,  около 03.30 часа, на входящо трасе на пункта, пристига товарен автомобил с българска регистрация. Шофьорът, български гражданин, представил редовни документи за превозвания товар - трансформатори. Превозното средство е селектирано от митническа мобилна група за щателна проверка, при която, в резервоара за съхранение на горивна добавка, са открити  255 опаковки с медикамента "Humatrope“ - хормон на растежа.

В хода на проверката, във фабричните кухини на вратите на шофьорската кабина са открити и 130 кутии (2 600 къса) цигари марка "Karelia“, всички без акцизен бандерол.

Шофьорът, контрабандната стока и превозното средство са задържани. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Мен

преди 5 години

Отново отчитаме дейност и замазваме очите. А колко контрабанда минава през другите дни? И всичко в услуга на власт имащата мафия.

1

гост

преди 5 години

защо винаги предизборно Митничарите спират Контрабандата на опозицията.шефа им да си приготви оставката и да е готов за централния.толкова години си работим без проблеми СЕГА ЛИ започваме?

fallback