Снимка: МВР
fallback

На 17 и 18 ноември полицията е извършила операции за противодействие на престъпленията с наркотични вещества, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Oще по темата

Първата акция е била реализирана на 17 ноември от криминалисти от областната дирекция на МВР и колегите им от РУ Костинброд. В хода й е извършена проверка на частен дом в Костинброд, обитаван от 31- годишен мъж.

В една от стаите служителите на реда установили оранжерия за отглеждане на канабис, оборудвана с въздуховоди и вентилатори. Иззети са 18 канабисови растения в различен стадий на растеж с тегло на суровата растителна маса около 10 кг., множество пластмасови туби с торове, буркан със суха тревиста маса, реагираща на марихуана и хартиена сгъвка с бяло прахообразно вещество, реагиращо на амфетамин.

Спецакция срещу наркоразпространението на обслужваната територия проведоха на 18 ноември и криминалистите от РУ-Самоков.

При проверка на частен адрес, обитаван от 28-годишен мъж, полицейските служители разкрили домашна оранжерия за производство на марихуана,маскирана в гардероб, специално оборудван за целта с въздуховодна система, кварцови лампи, трафове и облицован от вътрешната страна с алуминиево фолио. Иззети са 25 стръка от вида на конопа, провесени надолу със съцветията, а от помещение зад гардероба са иззети и шест пластмасови саксии със стръкове, реагиращи на канабис.

Извършителите на криминалните действия са  задържани за срок до 24 часа, а по случаите им е образувано досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 5 години

нещо за дизайнерската дрога, която убива младите хора?... или не, само растението, което по цял свят вече са го признали за лекарство е дрога

8

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 1Това време беше преди 10 години, ти помниш ли обещанията на тиквун 1-ви от тогава?

7

Шопо

преди 5 години

Я па мислех оти у Костинброд само печатат фалшивите бюлетини...

fallback