Продукти:
1 кг тиква
200 г захар
100 г счукан сухар или галета
150 мл прясно мляко
100 г орехови ядки
40 г прясно масло
5 г канела
3 яйца
40 г пудра захар за поръсване
Приготвяне:
Тиквата се обелва, нарязва се на парчета и се сварява с малко вода. Претрива се на пюре и се прибавят всички продукти, като белтъците от яйцата се разбиват на сняг и се прибавят внимателно накрая, като се разбъркват. Сместа се изсипва в тавичка, намазана с масло, пече се на силна фурна.
Сладкишът се поднася охладен, поръсен с пудрата захар или намазан със сметанов крем, сладко.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
7
Анонимен
преди 5 годиниТиквата заема емблематично място в нашата народопсихология. Среща се в творчеството на Ангел Каралийчев и Елин Пелин, придобила е особено значение в разговорния български език, а в днешни времена е все така актуална и дори може да е облечена във власт.
6
MaйMyнaтa
преди 5 годиниХохоо, отново много тънка реклама на Баце
5
П.Петров
преди 5 годиниРецептата от Бойко Борисов ли е ?