Снимка: Агенция "Митници"
fallback

Митничари откриха 3 816 000 броя акцизни бандероли за алкохол с надписи на Република Украйна в товарен автомобил на Митнически пункт Капитан Андреево.

Акцизните бандероли са намерени при проверка в камион с турска регистрация, управляван от турски гражданин, съобщиха от митниците.

Товарният автомобил е пристигнал на пункта на трасе "Входящи товарни автомобили" във вторник на път от Турция за Украйна.

Шофьорът представил редовни документи за превозваната стока - сушени кайсии и заявил, че не пренася други стоки, валута или лични вещи, освен декларирания товар. Превозното средство е селектирано за проверка със специализирана рентгенова апаратура, при която се установява подозрителна плътност и съдържание в задната част на товарното помещение.

При последвалата физическа проверка, митничарите открили между кашоните със сушени кайсии, 318 кашона, обвити с фолио и кафява хартия, пълни с общо 3 816 000 броя акцизни бандероли за алкохол на Република Украйна. 

Акцизните бандероли са задържани с протокол. Срещу шофьора на камиона - турски гражданин е съставен акт за нарушение на Закона за митниците.

Товарният автомобил е задържан като средство, послужило за укриване и превозване на акцизните бандероли през държавната граница на страната без знанието и разрешението на митническите органи. Работата по случая продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Анонимен

преди 5 години

Някой наскоро спомена, че турчетата не били престъпници... Крадат от Българската държава каквото могат и се надяват да им се размине. Затваряне на границата веднъж и завинаги.

fallback