Снимка: Архив
fallback

Питбулът, убил 3-годишно дете в село Мокрище, защото бил гладен, може да бъде подложен на вторична социализация, каза доц. Красимира Узунова от Ветеринарния институт.

Oще по темата

Питбулът е бил вързан и е кротък. Според нея невръстният Тодор се е опитал да го погали и животното се е нахвърлило върху него, защото е било държано гладно.

Кучето не е виновно, каза доц. Узунова, хората са го направили такова, настоя тя пред bTV.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

фотон

преди 6 години

Ако те заключа в едно мазе примерно и те лиша от храна и компания години наред дали няма да полудееш?Жвиотното има 1 сигнална система ,когато е заплашено се отбранява и тва е.Този начин на живот е малтретиране и жестокосткъм животно,което иначе може да бъде изключително възпитано и предано.Няма породи убийци и пр.Хората използват питбула за боеве,не защото има най-силната захапка,не защото е най-голям и силно а защото е прадано и лесно може да бъде обучено.Виновни са собствениците и родителите .

34

Анонимен

преди 6 години

Питбул да си в тая държава. Убиваш а после за награда те гледат,хранят и социализират. Прилича ми на близкоизточните нелегални и нежелани емигранти,нахлуващи в Европа. И те така не се знае какво правят там по Сирия , Ирак и Афганистан ама Европа ги храни,гледа социализира. Но както при тях,така и при кучето е невъзможно

33

Чудя се

преди 6 години

Когато ром извърши нарушение или дори престъпление и някой му потърси сметка за това или ако някой му направи само забележка за непристойно поведение, цяла тумба роми се нахвърля върху онзи, който е дръзнал да безпокои ром макар и със справедлива забележка.Но когато куче уби ромче, къде беше прословутата им солидарност? Защо не отидоха вкупом да претрепят псето? Защо поне някой от близките роднини на това дете не направи каквото трябва?

fallback