Снимка: архив Reuters

Тялото на 50-годишна българка е открито в петък миналата седмица на плажа на гръцкия град Ретимно на остров Крит. Трупът бил изхвърлен от морето.

При разследването на местната полиция се установило, че българската гражданка отскоро била жителка на крайбрежния град. След извършената аутопсия се оказало, че причината за смъртта на жената е удавяне и не са открити следи от насилие, съобщи сайта cretapost.gr.

Според "24 часа" удавничката е жителката на ромската махала във врачанското с. Попица Марияна Маринова.

Известната като Меди в селото жена отишла на гурбет на Крит през лятото на миналата година. Грижела се за възрастни жители на Ретимно и няколко пъти се връщала в родното си село, но после пак отивала да работи на о. Крит.

Според нейни близки тялото на загиналата стои все още в моргата на Ретимно, а гръцките власти на острова са поискали 3000 евро, за да я транспортират в България. Братът Пламен заяви, че семейството не разполага с такива пари и ще търси съдействие от нашите власти, за да може сестра му да бъде погребана в Попица.

Дъщерята на удавилата се Джулия и близките й не вярват на официалната версия, че 50-годишната жена се е удавила сама. Според тях пръст в смъртта на Марияна има ром от Пловдивско, с когото имала отскоро връзка, пращала му пари от Гърция и го чакала да отиде при нея в Ретимно. Според друга версия жената от Попица се забъркала във връзки с албански контрабандисти на острова, които може да са я ликвидирали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase