fallback

Служители от сектор "Киберпрестъпност" при Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" извършиха проверка по сигнал на български издател за нарушение на авторските му права чрез незаконно разпространение на книгата на Дан Браун "Произход" посредством социалната мрежа Facebook, съобщиха от МВР.

В хода на проверката е установено и документирано извършеното нарушение на правата на правоносителя, осъществено от потребители на социалната мрежа, като незаконното споделяне на романа е стартирало само няколко дни след издаването му в България.

Част от потребителите са разпространили книгата срещу доказателство за участие в дарителски кампании.

В резултат на проведените действия от служители на ГДБОП споделянето е преустановено и нарушаването на правата на правоносителя е прекратено.

Материалите по случая са изпратени на Министерство на културата за предприемане на административни мерки срещу лицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Читател

преди 6 години

Книжката става да убиеш няколко часа с нея, иначе си е посредствена боза. Такава каша от религия, крими, биофизика, теория на Дарвин, хомосексуализъм и компютърни технологии не се пише лесно. Вероятно е подготвена за филмов сценарий, а може и да се хареса на по-непретенциозната публика. Аз лично съжалявам за изгубените няколко часа с тази книга.

34

Анонимен

преди 6 години

Това ми изглежда като реклама на зле продавана скъпа книга

33

Анонимен

преди 6 години

ГДБОП друга работа нямат ли правят акции и пускат прес релийзи все едно кой знае какво станало.Аз се чудя колко ли педофилки ТОР сайта се хостват в БГ и кой знае още какво. Ама затам трябва акъл.

fallback