Снимка: Агенция "Митници"
fallback

32 390 спортни текстилни изделия и маратонки бяха унищожени под контрола на Митница Бургас. Стоките са фалшификати на световноизвестни марки и са били предназначени за реализация, както на българския пазар, така и в другите страни членки на Европейския съюз, съобщиха от митниците.

Чрез механично нарязване бяха унищожени 27 148 чифта чорапи, 3247 спортни екипи, дамски и мъжки блузи, и 1995 спортни обувки, носещи логото на известни спортни марки.

Фалшификатите са задържани от митническите служители на МП Капитан Андреево през 2017 година при опити да бъдат пренесени през границата.

За задържането са уведомени представители на правопритежателите на марките, които са установили, че стоките са фалшиви и според нормативната уредба трябва да бъдат унищожени. Процедурата се извършва под контрола на митница Бургас, а правопритежателите поемат разходите по унищожаването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

анонимен

преди 6 години

А никой ли не се сети за децата по домовете дето гладуват и студуват

24

Пепо

преди 6 години

Има някакъв вид наказание, а глобата за вносителите, каква е? Европа ни наложи глоби за такава търговия още преди повече от 20 год, къде спаха до сега митници и управляващи, или е по-лесно и изгодно да се приемат рушвети?

23

Анонимен

преди 6 години

А,не е ли фалшификат да купуваш маркова стока произведена в Китай,Виетнам,Индонезия,Пакистан,Бангладеш??Отдавна не съм видял в магазините за маркови стоки нещо,което е произведено в бяла държава!!Или произведени са на едно и също място с ментата,ама си плащаме логото на фирмата!!

fallback