Архив: Булфото

84-годишен видинчанин е станал жертва на телефонна измама, заблуден, че участва в полицейска акция за залавяне на измамници, съобщиха от МВР – Видин.

Снощи в 20:00 часа мъжът сигнализирал за случилото се в полицията. Два часа по-рано на домашния му телефон позвънил непознат, който се представил като служител от криминална полиция.

За да помогне на полицията той изхвърлил през терасата на жилището си плик с 1860 лева, златна коронка, чифт златни обеци, лична и дебитна карта.

Това е втори пореден случай във Видин през последните дни. Вчера жена от Видин, на 84 години също е станала също жертва на телефонна измама по схемата с полицейски сюжет - участие в операция за залавяне на измамници.

Мъж, представител се като г-н Димитров от МВР-Видин, успял да убеди възрастната жена в телефонен разговор, че съдейства на служителите на реда и тя оставила до контейнер за смет платнена торбичка с портмоне, съдържащо 825 лева, венчална халка, златен пръстен, лична карта, дебитна карта и удостоверение за пътуване с намаление по БДЖ.

От ОД МВР-Видин за пореден път напомнят, че полицията не търси финансово съдействие от граждани при провеждане на операции и задържане на извършители на престъпления.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase