Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Зачестяват случаите на взривени банкомати, а само за последния месец те вече са шест.

"Съществува нова мода сред престъпниците, тъй като това е лесен начин за забогатяване. Вторият мотив, който ги движи, е пълната безнаказаност - дотук водят 17:0 на полицията", каза бившият градски прокурор на София Николай Кокинов в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

В момента полицията е по петите на тримата извършители на последния обир на банкомат в Сапарева баня. Според Кокинов тримата в крайна сметка ще се предадат, тъй като никой не е по-силен от държавата.
Oще по темата


Той обаче отбеляза, че целият ресурс, който е в прегнат в издирването им, до момента не е довел до нищо.

"250 човека, дронове, кучета, извънземни сили... не съм разбрал досега да са ги открили", посочи бившият градски прокурор на София в "България сутрин".

Той подчерта, че случаите на взривени банкомати ескалират и това явление е тревожно. Кокинов каза още, че банкоматите са необходими на хората и не могат да бъдат премахнати, но посегателствата срещу тях не се наказват по никакъв начин.

"Съдебната система няма отношение към казуса до момента, в който няма разкрит извършител. Очевидно е, че полицаите не могат да разкрият извършителите. Явно тези устройства трябва да бъдат запечетани в по-тежки каси, ако щете - постройки", обясни той и още веднъж настоя, че Прокуратурата е безпомощна, ако МВР не си свърши работата.

Николай Кокинов е на мнение, че наказанията са достатъчно сериозно, но въпросите са дали се прилагат в цялата им строгост и дали има срещу кого да се приложат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

66

A. Христова

преди 6 години

Пускам видеото и кого виждат моите очи...Г-н "Ти си го избра" и "всички ми скачате само удари по моята глава....Коката ръси акъл и дава съвети за преборване на престъпността...

65

Анонимен

преди 6 години

Чисто цивилизационно, не сме достигнали до момента да имаме банкомати в България явно.

64

Анонимен

преди 6 години

Проблемите с престъпността не са в МВР, а в съдебната система. Знам за прокурор, когото наричат прокурора на мутрите, знам за купувани високи съдебни постове, лично са ми казвали да не говоря нищо с прокурорка,защото е много ***.Да продължавам ли? Прокуратурата у нас е независима от законите и особено от духа им и нуждата от справедливост при правораздаването.

fallback