Снимка: Агенция "Митници"

Митничари от Лом задържаха 657 л нелегален алкохол при две проверки, съобщиха от Агенция "Митници".

На 21 октомври те извършват проверка в частен имот в района на Вършец, където установяват нерегистриран казан за изваряване на ракия, който в момента на проверката е бил зареден и е работил. Освен казана митническите служители установяват и 407 литра изварен алкохол, от които 90 литра от текущото изваряване и останалите складирани в имота. Алкохолът е съхраняван предимно в пластмасови туби и бидони.

Два дни по-късно, на 23 октомври, отново служители на сектор "Оперативен контрол" в отдел "Митническо разузнаване и разследване" на Митница Лом, съвместно с митническа мобилна група, селектират за проверка имот в село в област Монтана.

При огледа митническите инспектори установяват нерегистриран, но и неработещ казан, както и наличие на 250 литра етилов алкохол без документи, удостоверяващи плащането, начисляването или обезпечаването на акциз.

Алкохолът от двата случая и работещия казан са задържани. По двата случая са започнати административнонаказателни производства, взети са проби за лабораторен анализ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase