Снимка: Булфото, архив
fallback

Роми от град Баня, Карловско, нападнаха и пребиха горски стражари от Хисаря по време на извършване на проверка, съобщи кметът на Баня Стамен Гешев пред Радио "Фокус".

Инцидентът е станал снощи, когато стражарите се опитали да спрат ромите, които са секли незаконно от гората край река Стряма в района на Баня.

Когато излезли с каруците си на пътя, горските се опитали да ги спрат, но били повалени. При последвалия побой от страна на още роми, които пристигнали на помощ, двама от горските служители са със счупени ръце.

След това нападателите са се скрили в махалата.

В момента жандармерия и полиция е обсадила ромската махала в Баня, за да бъдат установениат извършителите.

Заради случилото се от ВМРО – Карлово излязоха с остра реакция. Председателят на ВМРО – Карлово и общински съветник Светлозар Янков обяви, че ще внесе питане до кмета на община Карлово за изясняване статута на гетото и с настояване за незабавното му премахване.

"Това е тихата война, в която цигани избиват българи, докато вторите говорят за толерантност, всички останали си забиват главата в пясъка. Битов инцидент ще го нарекат, някой все пак ще отнесе някаква минимална присъда... и какво?", попита Янков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

Анонимен

преди 6 години

Не е наглост, а обичайно ежедневие!

47

Marchelo

преди 6 години

КСНС по тази тема г-н Презид,а не по някакви си измислени теми.

46

АЛов

преди 6 години

Орлетата са пуснати

fallback