Снимка: архив, Reuters
fallback

82-годишна жена от Берковица е оставила 4550 британски паунда и 150 лв. под чердже за телефонни измамници, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Вчера сутринта непознат се обадил на стационарния телефон на жената и я измамил, че е служител на МВР. Поискал от нея да съдейства на полицията за залавянето на група телефонни измамници, като за целта пенсионерката трябвало да предостави наличните си пари.

Бабата се съгласила и около 12.00 часа оставила 4550 британски паунда и 150 лв., увити в черен плик под черга, намираща се пред входната врата на апартамента ѝ. След това се прибрала.

Същият ден следобед жената установила, че е станала жертва на телефонна измама.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Явно си писател

преди 6 години

До AngelАбе Ачо, писателю, отиди в Националната библиотека и прочети архивите.Има си статистика.Убийства в периода 85-89г средно 20 дневно.По Народната телевизия не са ти казали, защото успехите на партията в презадоволяването на нуждите на обществото са били по-важни.

15

Angel

преди 6 години

Забелязвате ли, че измамените са все възрастни хора по на 70-80 и повече години? Тези хора са живяли когато нямаше престъпност и когато МИЛИЦИОНЕРА беше на почит и уважение! Вижте сега какви времена настанаха? Знаете ли какво и е сега на тази баба и всичките измамени, че не искат да живеят повече? Знаете ли какво е да вярваш, че правиш добро, а то се окаже долна и гнусна лъжа? Тези хора са наранени много повече от отношението към тях, отколкото загубата на парите!

14

Анонимен

преди 6 години

Щом имат техника да ти заглушат телефона ,карти от румъния за да не ги съдят ... значи те са организирани и обучени от мвр лица .ТАРТОРИТЕ НА АЛО ИЗМАМНИЦИТЕ СЕ ОТЧИТАТ ПРЕД РО МСКИТЕ БАРОНИ които на избори СРЕЩУ ПАРИ ПРАЩАТ НЕГРАМОТНИ ДА ГЛАСУВАт за ГЕРБ-ДПС ,БСП и тн Народното събрание си затваря очите за ало изманиците срещу гласове за комфорт .

fallback